Filmovi sa prevodom
Serije sa prevodom
Srbija Forum
Live Chat

The Animatrix (2003) online sa prevodom


Omnibus iz 2003. koji se temelji na trilogiji The Matrix. Film je kompilacija od devet animiranih kratkih filmova. Detaljno opisuje pozadinsku priču o svijetu Matrice, te izvorni rat između čovjeka i strojeva koji je doveo do njezinog stvaranja.

U prvoj priči pod nazivom "Posljednji let Ozirisa", posada letećeg broda pokušava upozoriti sve ljude u njihovom gradu o napadu koji je nemoguće izbjeći.U dvodijelnoj priči koja nosi naslov "Druga renesansa" pogledati ćemo priču o zakulisnim radnjama u ratu koji ljudi vode protiv mašina.U "Dječakovoj priči" u centru pažnje je tinejdžer kojeg je kontaktirao Neo i koji uspijeva da pobjegne iz Matrixa."Program" nam donosi priču o dvojici ratnika koji se bore u simulaciji za trening samuraja. Jedan od njih odlučiti će izdati svoje suborce i ponovo ući u Matrix.Šesta priča, naslovljena "Svjetski rekord", u centru pažnje ima sprintera, šampiona, koji uspijeva pobjeći iz Matrixa zahvaljujući svom atletskom talentu.Glavna junakinja segmenta "Iza" je djevojčica koja tražeći svoju mačku otkriva ukletu kuću.U osmoj, "Detektivskoj priči" upoznati ćemo privatnog istražitelja koji pokušava ući u trag hakeru. Poslednja priča bavi se ljudima koji hvataju robota i ubacuju je u ljudski Matrix.

The Animatrix (2003) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Peter Chung, Andrew R. Jones, Yoshiaki Kawajiri, Takeshi Koike, Mahiro Maeda, Kôji Morimoto, Shin'ichirô Watanabe

Glumci: James Arnold Taylor, Julia Fletcher, Dwight Schultz

Datum izlaska: 21 Mar 2003

Ocena: 7.3/10